top of page

PREDSTAVLJAMO VAM NAŠA PIVA

Craft beer

APA etiketa.png

AMERICAN PALE ALE

IPA etiketa.png

AMERICAN INDIAN PALE ALE

Trenutno jedna od najtraženijih i napopularnijih stilova. Ovaj stil naginje na stranu hmeljnih aroma u odnosu na sladne, tako da u pivu osjetimo mirise i arome hmelja. Sladne arome daju tijelo piva i balans pivu, tako da nemamo osjećaj pijenja zahmeljene vode.
Naziv American u stilu govori da su korištene novije sorte hmelja iz SAD-a.  Arome u Shaman APA su citrusne, grejp i voćne note. Shaman je jedinstveno pivo kod nas napravljeno od ječmenih sladova "Simpsons", ocijenjenih kod pivara kao najbolji u Europi, pored već gore pomenutih SAD hmeljeva. Gorčina Shamana je umjerena i balansirana sa hmeljnim aromama koje ostaju i aftertaste je ugodan. Boja je lagano jantarna, a pjena velika i postojna.
JJednostavno pivo koje Vas neće ostaviti ravnodušnim. Proizvedeno bez konzervansa i aditiva, nepasterizovano i nefiltrirano.

Ovaj stil postaje najdraži svima koji počinju sa kraft pivom i traže nešto više od običnog American Pale Ale. IPA je stil koji karakteriziraju veći udio alkohola, intenzivnije gorčine i najčešće eksplozija arome i okusa. Ovaj "American" dio u stilu nam govori kako su u pivu korištene novije sorte hmelja iz SAD koje karakteriziraju intenzivnija aroma, a količine hmelja su puno veća nego li u običnom Pale Ale. Sorte hmelja su voćnije i generalno aromatičnije korištene u ostalim inačicama ovog stila. Hmelj mora biti dominantan u umjerenoj ili jakoj količini aroma i mora biti Američkog porijekla jer one donose aromu citrusa, voća, borovine, smole i sl. Okus je srednje do jako izražen okus hmelja s istim karakteristikama koje su prisutne u aromi. Umjereno jaka do izuzetno jaka gorčina je isto tako jedna od karakteristika ovog stila. Završetak je srednje suh ili suh uz zadržavanje gorčine i okusa hmelja u aftertarteu. Alkohol može biti jači. Boja srednje zlatna nijansa krasi ovaj stil. Shaman IPA je mutna varijanta jer je nefiltrirana sa dryhopingom. Pjena je srednje veličine bijele boje i postojana na površini. Tijelo je srednje lagano sa teksturom koje ja uglađena. Gaziranost Shaman IPA je srednje do srednje jaka.

STOUT etiketa.png

RUSSIAN IMPERIAL STOUT

NEIPA etiketa.png

NEW ENGLAND PALE ALE

Posebna vrsta piva. Pivo na bazi hmelja, vode, kvasca, pečenog ječma i prženog slada. Poznate vsrte stouta su Dry Irish Stout, Milk Stout, Oatmeal Stout, Oyster Stout, Pastry Stout, Coffe Stout, Barrel - Aged Stout, American Stout, Session Stout. Jedna od  najpoznatijih vrsta jeste Russian Imperial Stout. Pivo proizvedeno u Velikoj Britaniji na putu do carske Rusije, da bi ostalo pravilnog oblika sa visokom funkcijom kvalitete moralo je biti robusnije od klasičnog Stouta. To se postizalo uglavnom podizanjem količine alkohola. Unatoč tome da je Imperial Stout žestoko piće, alkohol se jedva osjeti, naprotiv. Karakterističnim baršunastim okusom slada i prženog ječma sa osjetnim notama crne čokolade, karamele, kafe, kaka i vanilije.
Sipa se u čaše posebno dizajnirane da bi otkrile posebna svojstva tamnog jakog piva. Stout pivo je stvoreno da pruži zadovoljstvo da se pije polako i sa namjerom. Ima višestruke karakteristike kvalitete koje mogu čak ubiti i okus hrane, ako je nepravilno usklađeno. Savršeno ide sa ostrigama i morskim kamenicama, sa sirevima sa biberom, dobro napravljeno meso tipa biftek, kao i veliki hamburger. 
Stout je također odličan kao prateći desert čokoladnoj torti, tiramisu, sladoled pudingu, creme brule ili slatko pecivo.Stout pivo se preporučuje ne samo zdravim ljudima, nego i u post operativnom periodu, trudnicama-dojiljama kao i davaocima krvi.
Više nego dovoljno razloga da kušate Shaman Imperial Stout.

USKORO!

Naše pivo: Our Products
bottom of page